Ervaringen

Jarenlange & gedegen ervaring in de behandeling van huidproblemen en aandoeningen. Hieronder ongecensureerde ervaringen van patiënten. Meer ervaringen op de zorgkaart Nederland »

Suzan.
Oedeemtherapie

"Zelfs mijn arm uitsteken trekt niet meer"

Ik ben anderhalf jaar na mijn borstamputatie en okselkliertoilet bij Manon terecht gekomen. Daarvoor heb ik andere oedeemtherapie gehad. Daar was ik klaar mee, ik voelde eigenlijk te weinig verschil voor en na de behandeling en dan kost het wel heel veel tijd. Omdat ik toch eigenlijk wel echt last had van mijn oedeem ben ik op zoek gegaan naar iets anders.

Eerst dacht ik dat een huidtherapeute vast minder weet van oedeem etc maar integendeel. Huidtherapeuten zijn getraind in heel gericht voelen en reageren op de huid die ze op dat moment onder hun handen hebben. Daarbij heeft Manon zich ook erg ontwikkeld in fascietechniek. Ze heeft mijn oedeemgebieden in contact gebracht met de rest van mijn lichaam. Tijdens de behandelingen staat mijn hele lichaam centraal en niet alleen het oedeemgebied.

In het begin ben ik echt heel frequent naar haar toe gegaan maar inmiddels is onderhoud voldoende. Ik herinner me nog mijn verbazing na die eerste intensieve periode: Ik kon mijn arm uitsteken op de fiets zonder dat mijn huid trok, ik kon steeds langer zittend werk doen zonder dat ik jeuk kreeg van de pijn in mijn bovenarm, mijn borstprothese trekt niet meer etc. Ook door de gesprekken en contact met haar kan ik zelf steeds beter met het aangedane gebied communiceren. Mijn verdriet over wat er gebeurd is wordt steeds zachter. Ik kan mijn oksels nu ook zelf liefdevol masseren (Of althans dat lukt me steeds iets beter)

Een fijne betrokken passievolle vakvrouw 🙂

 

2becontinued…

Wil jij ook aan andere laten weten wat jouw ervaringen zijn? Zet dat op papier en mail gerust naar mij (info@puurhuidzorg.nl) dan zet ik het op deze pagina. Mochten er dingen zijn waar je minder tevreden over bent schroom niet het mij ook te laten weten natuurlijk.

Je kunt ook je ervaringen delen op de zorgkaart van nederland »