Praktische informatie

Suzan de Groot, huidtherapeut

"Ik gun jou een gezonde stralende huid!"

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht voor de opleiding Huidtherapie. Van 2010 tot 2019 heb ik in loondienst en als freelancer in verschillende praktijken gewerkt. In juli 2019 heb ik PUUR huidzorg overgenomen!

Het is mijn missie om elke cliënt / patiënt zich op zijn gemak te laten voelen en het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen. Ik gun jou een gezonde stralende huid!

Vermoedt u een huidprobleem?

Zonder verwijzing direct naar een huidtherapeut

PUUR huidzorg is erkend door zorgverzekeraars. Dat betekent dat u bij Puur huidzorg terecht kunt als u door een arts of specialist bent doorverwezen naar een huidtherapeut. U heeft echter niet perse een verwijzing nodig.

Zonder verwijzing ook directe toegang Huidtherapie

Voortaan heeft u niet langer een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig als u naar de praktijk wilt komen. Dankzij een besluit van de minister van Volksgezondheid zijn bijna alle paramedische beroepen per 1 januari 2011 direct toegankelijk geworden. Huidtherapeuten zijn voortaan bevoegd om patiënten in behandeling te nemen zonder verwijzing van een arts of specialist. Natuurlijk mag u ook met verwijzing een afspraak maken bij de praktijk.

NB: voor oedeemtherapie is wél een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig.

Vermoedt u een huidprobleem, heeft u vragen of klachten?

Wanneer direct naar een huidtherapeut?

Als patiënt kunt u steeds vaker zelf uw zorgverlener kiezen. U bepaalt zelf of u eerst naar de huisarts wilt of toch liever direct naar de praktijk komt. Vermoedt u een huidprobleem, heeft u vragen of klachten? De huidtherapeut kan u snel duidelijkheid verschaffen. Wanneer vastgesteld wordt dat behandeling mogelijk is, kan de behandeling snel gestart worden. Mocht behandeling om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, dan zal u alsnog terugverwezen worden naar de huisarts.

Hoe werkt het?

Naast de beroepsmatige deskundigheid zijn de huidtherapeuten extra geschoold in verband met de directe toegang. Kortom: zij weten hoe ze te werk moeten gaan, ook als patiënten niet eerst bij hun huisarts zijn geweest. De huidtherapeut bepaalt aan de hand van een screening of u in aanmerking komt voor een huidtherapeutische behandeling. De huidtherapeut is en blijft verantwoordelijk voor de zorg en de behandeling van uw huid of van uw klacht.

U kunt (een deel van) de behandeling vergoed krijgen

Vergoeding huid-, laser- en oedeemtherapie

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt huidtherapeutische behandelingen. Huidtherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoedingen verschillen sterk per verzekeraar. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 

Oedeemtherapie kan zowel vanuit de aanvullende- als de basisverzekering worden vergoed. Dit verschilt per indicatie. Bij chronische indicaties worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed, mits uw pakket toereikend is, en daarna worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.
Soms is het nodig om een machtiging aan te vragen voordat tot vergoeding wordt overgegaan.

Het eerste gesprek is een intake gesprek
Afspraak maken

Ik wil u graag helpen om van uw huidproblemen af te komen. Daarom nodig ik u uit voor een intakegesprek bij mij in de praktijk. U kunt telefonisch of per email contact opnemen om een afspraak te maken.

Intake

Voor de intake is het belangrijk dat u een geldig legitimatiebewijs en uw zorgpasje meeneemt. Als u bent doorverwezen door een arts of specialist moet u ook de verwijsbrief meenemen.

Bij het intakegesprek bespreken we uw klachten, uw hulpvraag en uw wensen als patiënt. De behandeling van een huidaandoening verschilt per persoon. Om voor u de juiste behandeling te bepalen zal ik eerst uw algehele gezondheid in kaart brengen. Vervolgens leg ik u uit wat deze behandeling inhoudt en wat hiervan de kosten zullen zijn.
Stemt u in met de voorgestelde behandeling dan maken we een vervolgafspraak. 

Een afspraak kan per telefoon of email worden verplaatst of geannuleerd

Afspraak wijzigen of annuleren

Een afspraak kan, uitsluitend persoonlijk, per telefoon of email worden verplaatst of geannuleerd. Buiten openingstijden is het mogelijk om de voicemail in te spreken. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Indien niet tijdig is afgezegd, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

Nieuwe producten nodig?

Producten ophalen of opsturen

Zijn uw verzorgingsproducten op? Het is mogelijk om nieuwe producten te bestellen, bij voorkeur per mail. Ik probeer zoveel mogelijk producten op voorraad te hebben, maar het kan voorkomen dat iets niet voorradig is. Houdt dan rekening met een levertijd van ca. 14 dagen.

Zou u alstublieft van tevoren willen bellen als u spullen wilt komen halen? Dan kijk ik voor een gaatje in de agenda, zodat ik alle tijd heb voor u.

Wilt u de producten liever op laten sturen? Dat kan ook! Na betaling van de factuur, inclusief verzendkosten, zal ik de producten via PostNL versturen.

Pinnen? Ja graag!

Afrekenen

De behandeling en/of producten dienen direct te worden voldaan, bij voorkeur middels pinbetaling. U ontvangt de factuur per e-mail, zodat u deze (indien nodig) direct online kunt indienen bij uw zorgverzekering. 

Oedeemtherapie behandelingen worden rechtstreeks ingediend bij de zorgverzekeraar, en hoeven daarom niet te worden afgerekend. Wanneer u onvoldoende bent verzekerd, dient u de (resterende) behandelingen wel direct te voldoen. 

Openingstijden

Maandag; GESLOTEN

Dinsdag; 09:00 – 17:30

Woensdag; 08:00 – 17:00 & 19:00 – 21:00

Donderdag; 09:00 – 17:30

Vrijdag; 08:00 – 17:00

 

Een afspraak maken kan per telefoon, WhatsApp of e-mail

Praktijkgegevens

Huidtherapeut Suzan de Groot
Boteyken 349
3454 PD  De Meern (vlakbij Utrecht, in Leidsche Rijn)

Route / Google maps »

Telefoonnummer: 06 16 50 11 79
E-mailadres: contact@puurhuidzorg.nl
IBAN: NL85 RABO 0342 0033 56
Inschrijfnummer KvK: 57298955
BTW identificatienummer: NL002050313B51

AGB-code zorgverlener: 90-042579
AGB-code praktijk: 90-066213